divendres, 25 de setembre del 2009

Com treballar els blocs

Enguany volem donar més importància a aquest apartat de la vostra formació acadèmica: la capacitat d'escriure textos de divulgació científica relacionats amb temes del vostre curriculum, alhora que utilitzar algunes eines bàsiques de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.
Com totes les noves activitats, sense experiència anterior,  els inicis poden ser difícils  ja que no sabeu exactament el que volen els vostres professors. El millor que podem fer és observar què fan altres centres i comprovar com escriuen altres persones que tenen més experiència. Però primer de tot, caldrà tenir uns mínims coneixements tècnics.

El Ministeri d'Educació posa a la vostra disposició una senzilla guia de "com fer un bloc amb BLOGGER" i que us pot servir per fer-vos un bloc personal. De moment escriureu en un bloc ja fet, però que podem anar canviant.Altres enllaços us poden mostrar com escriure en blogger, encara que es tracta d'una activitat molt intuitiva i podreu aprendre ràpidament; posteriorment sereu capaços d'adquirir noves habilitats (penjar audios, vídeos, etc)



El departament de Biologia-Geologia de l''IES Politècnic de Castelló té una llarga  experiència en la utilització del bloc dels alumnes, Camp de Margarides, com una eina d'important valor en el procés d'aprenentatge de les seues assignatures. A nosaltres ens agradaria fer el mateix, així que voldríem aprofitar aquest fantàstic bloc com a model per poder desenvolupar un de propi.




En aquesta presentació apareixen tota una sèrie de normes per a realitzar el bloc, així com la valoració que li donen els professors en l'avaluació de les seues assignatures. Pensem que és molt interessant que mireu aquestes diapositives. En classe (i en el nostre bloc)  us informarem de com anem a organitzar i valorar el vostre treball en aquest bloc.


Un altre bloc de divulgació científica que podria servir-nos com a exemple és el bloc  "centpeus". El més interessant d'aquest bloc és la capacitat del seu autor de mostrar-nos temes que en principi  semblen massa acadèmics d'una manera interessant i que capta ràpidament l'atenció del lector. Com a exemple, pose els enllaços a diferents entrades relacionades amb el tema de les biomolècules que estudiarem en biologia aquest trimestre:
  • Sobre enzims
  • Resistència a la lactosa (glúcids)
  • Vitamina C
  • lipoproteïnes (lípids)
  • Oligoelements (història de POPEYE)