diumenge, 19 d’octubre del 2008

Algú té una resposta?

Fa uns dies em va sortir una pregunta, a la qual no he trobat resposta i m´agradaria assabentar-me´n d´ella. La pregunta és la següent:
Per què aputja més la febra per la vesprada i la nit?

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No estic molt segura, però crec que és perquè com estem més cansats per tot el que hem passat al llarg del dia, i a més estem adormits, el cos es relaxa i baixen les defenses, cosa que provoca que els virus aprofiten per a 'atacar-nos'.

Espere que aquesta resposta et servisca. De totes maneres, si trobe cap altra raó tornaré a escriure.

Pere Cabello ha dit...

La temperatura corporal més baixa es registra durant les 2 i les 6 hores de la matinada, mentre que la més alta, com diu MªJosé es registra entre les 16 i les 21 hores. Yo crec que aquesta variació es deu a l'activitat muscular. També, després de cada dinar o sopar, es produeix el procés de digestió provocant així l'augment de la temperatura corporal.

La temperatura també varia segons el sexe i l'edat de la persona. Als ancians és normalment més baixa. Pel que fa a la dona, durant el període de la menstruació baixa 0,5 ºC i puja després de l'ovulació a la segona meitat del cicle.

Anònim ha dit...

www.homeopatiaflores.com

Aquí està tot explicat

María Ruiz ha dit...

Després de vore la teua pregunta, li he preguntat a un metge de la familia i m'ha dit que el cos, llibera una hormona anomenada cortisol, la qual, es lliberada en forma de ritme circadiano, cosa que vol dir, que té una sèrie d'oscil·lacions al llarg del dia per les quals,pel matí es lliberen més i per la vesprada menys, d'esta manera sucesivament.
Per això, al migdia més cap a la vesprada, al voltant de les 4, es quan menys hormones es lliberen, i això fa que la temperatura del nostre cos, es veja afectada de manera que ajude a pujar-la.

Espere que et servisca de ajuda.

Pere Cabello ha dit...

He tret part de la informació del meu comentari d'aquesta pàgina: http://www.consultasmedicas.com/temperatura.htm
i l'he completada amb el coneixement que tenia sobre el procés digestiu.

Pere Cabello ha dit...

Per tant, podem elaborar una resposta a la pregunta de MªJosé amb la informació de Laura, Maria i la meua:

La temperatura corporal més baixa es registra durant les 2 i les 6 hores de la matinada, mentre que la més alta ho fa entre les 16 i les 21 hores. Amb el pas de les hores i del dia el cos es cansa i es relaxa, aleshores baixen les nostres defenses provocant una major vulnerabilitat front a possibles bacteris i virus. D'altra banda la variació de temperatura es deu a l'activitat muscular del cos i a l'alliberament d'una hormona molt important anomenada cortisol. Aquesta hormona actua en forma de ritme circadià, és a dir, produïnt una sèrie d'oscil·lacions al llarg del dia. Pel matí es produeixen més i per la vesprada menys, cosa que provoca aquesta variació de temperatura entre les 4 i les 21 hores.

Altre procés molt important i que provoca aquesta variació de temperatura és l'anomenada digestió. Després de cada dinar o sopar es produeix durant hores aquest procés que provoca un augment de la temperatura corporal.

Pel que fa a la dona, durant el període de la menstruació baixa 0,5 ºC i puja després de l'ovulació a la segona meitat del cicle.

Per últim cal esmentar que la temperatura varia segons el sexe i l'edat, és més baixa als ancians que a un jove o un adult.

Espere que amb les nostres aportacions hagem resolt els nostres dubtes.