dilluns, 8 de març del 2010

La sordera ja no és problema



La sordera es podria curar. Almenys açò és el que ha afirmat l’equip de La Universitat de Sheffield (Anglaterra) . Segons pareix han trobat la manera de recrear les cèl·lules de les vellositats, conegudes com ciliades, que arrepleguen les ones de so a l’oït intern per trasladar-les a cervell. Aquesta tècnica suposaria la cura de la sordera hereditària.


Per fer possible aquest descobriment, el doctor Marcello Rivolta ha explicat que agafaren cèl·lules de l’embrió,les identificaren i les aïllaren, ja que aquest tipus de cèl·lules solament es produeixen durant les etapes de desemvolupament. Els resultats d’aquest esperiments han sigut favorables, per això ara comprobaràn si les cèl·lules aconsegueixen recuperar l’audició.


La pèrdua d’oïda per aquestes cèl·lules és un mal irreversible, però amb el descobriment de les cèl·lules mare es pot reconstruir l’audició i, no solament això, sino també qualsevol neurona: “ el que hem aconseguit és contar amb un sistema en el laboratori que farà possible generar ciliades i neurones humanes”, afirma el Dr. Rivolta. Aquest científic té l’esperança de poder trobar solució a qualsevol tipus de sordera amb l’ajuda de cèl·lules mare , ja que els problemes d’audició afecten a més d’un 10 % de la població.